Uudet pelitalot

Uudet kolikkopelien valmistajat valtaavat markkinoita vanhoilta dinosauruksilta. Markkinoita hallitsevat yhtiöt kuten Microgaming, NetEnt ja Playtech – mutta miten kauan?

Myönnetään, kyseisillä firmoilla on eniten tietotaitoa, kokemusta ja vahvat markkina-asemat, mutta onko niillä tarpeeksi uudistumiskykyä? Onko niillä rohkeutta kokeilla uusia ideoita?

Aika näyttää miten vanhat konkarit pärjäävät, mutta kirjoittajan oma kahden pennin mielipide on, että kuten vanha nyrkkeilijä, jonka aivovaurio on vienyt reaktionopeuden ja luovuuden, samoin kaatuvat ennen pitkää vanhat ohjelmistoyritykset omaan kankeuteensa. Ei kuitenkaan hätää, sillä pelitaloja syntyy sellaista tahtia, että tilastotieteilijää hirvittää ja kasvuyrityssijoittajaa naurattaa. Kaikki eivät mahdu saman leivän ääreen, mutta leipä kasvaa vuosittain netin rahapelaamisen yleistyessä ja se luo uusia mahdollisuuksia kaikista sitkeimmille ja onnekkaimmille uusille pelitaloille, jotka kieltäytyvät luovuttamasta nälkäkuoleman ja konkurssin partaalla.

Tässä artikkelissa katsomme muutamia tällaisia pelitaloja ja kerromme sen vähän mikä niistä on tiedettävää ja ennustamme suurella virhemarginaalilla, miten uusien yrittäjien käy.

Uudet kolikkopelien valmistajat

Kiina nousee kaikilla sektoreilla, eikä tuo Kauko-idän maa rajoitu enää alkutuotannon ja muoviroinan valtavaksi tehtaaksi, vaan se tuottaa vuosittain myös nopeasti kasvavan määrän kulttuuria, pelejä, elokuvia ja viihdettä. Näin tekee myös kiinalainen mausteinen hevonen, eli Spicy Horse, joka on perustettu jo 2007, mutta vasta nyt siitä kuullaan länsimaailmassa. Kiinalaisille ei ole koskaan ollut ongelmallista kopioida ideoita muualta, joten Spicy Horsen oma lippulaiva Akaneiro, ei sijoitu Kiinaan vaan ystävälliseen naapurimaahan, Japaniin. Tässä rahapelissä olet osa Red-demoninmetsästäjiä, jotka taistelevat yliluonnollisia olentoja vastaan Edo-kauden Japanissa. Sinun pitää nylkeä Yokai demoneita ja silputa kaikki vastustajat, jotka ovat tielläsi. Se on lisensoitu suoraan Akaneiro: Demon Hunters-pelistä, joka on lintuperspektiivistä kuvattu videopeli.

Yksi mielenkiintoisimmista uusista kolikkopelien valmistajista on Playson, joka on Maltalla 2013 perustettu pelitalo. Sen pelit, kuten Bumper Crop osoittavat kyseessä olevan äärimmäisen taitava valmistaja. Kirjoittaja on itse pelannut satoja kolikkopelejä, joten on helppoa sanoa, että viihdyttävän kolikkopelin tekeminen on erittäin vaikeaa. Pelin suurimpana haasteena on säilyttää pelaajien mielenkiinto, jotka ovat tottuneet nopeasti muuttuviin videopeleihin, joissa on välkettä ja räiskintää loputtomiin. Kolikkopelit eivät pysty tarjoamaan samantapaista actionia, mutta Bumper Crop sopii rauhallisemmille farmipeleistä pitäville pelaajille mainiosti upeilla grafiikoillaan ja kekseliäillä uusilla ominaisuuksilla, jossa voi kasvattaa omia taimia.

Uudet vanhat kolikkopelien valmistajat

Kaikki ennestään tuntemattomat pelitalot eivät suinkaan ole uusia! Otetaan esimerkiksi brittiläinen FUGA gaming technologies. Sillä on jo 20 vuotta pelihistoriaa takanaan, mutta oletko koskaan kuullut siitä? Se on tehnyt jo yli 75 peliä! Sellaista on pelintekijän arki – onni ja suhteet saattavat vaikuttaa ratkaisevasti siihen, nouseeko pelitalo koskaan maineeseen ja kunniaan. Yhtiön tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta, sillä he ovat tyylikkäästi piirtäneet uusiin HTML5-peleihinsä isorintaisia naisia. Kolikkopelaajan viihdyttäminen on yksinkertaista ja tässä kenties menestyksen avaimet.

Toinen vanha uusi pelitalo on Lightning Box Games, joka on 2004 Australiassa perustettu pelitalo. Kenties sijainti on vaikuttanut pelitalon hitaaseen menestykseen, mutta nykyään pelitalon upeasti piirretyt slotit, kuten Silver Lion ja More Monkeys alkavat näkyä myös pohjoismaisilla pelisivustoilla. Lightning Box saa myös erityismaininnan siitä, että peleissä kuten More Monkeys viisikelainen peliruudukko on heitetty romukoppaan ja käytetty huomattavasti luovampaa ja tuoreempaa tapaa. Lue ihmeessä myös muut sivustomme kiintoisat aiheet, jotta voit pian aloittaa tuottoisan uhkapeliharrastuksen.

Menu